vps یا سرور مجازی

VPS یا سرور مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟

VPS یا سرور مجازی یکی از مفاهیم جذاب و کلیدی در دنیای وب است که برای توسعه‌دهندگان، کسب‌وکارها و افرادی که به دنبال بهبود عملکرد و امنیت وب‌سایت‌ها و برنامه‌های آنلاین خود هستند، اهمیت زیادی دارد. اما چرا سرور مجازی انتخاب خوبی است و چرا باید به عنوان یک راهکار میزبانی مدنظر قرار دهید؟

اگر به دنبال راه‌اندازی وب‌سایت یا اپلیکیشن هستید و یا قصد دارید اطلاعاتی را در فضایی بارگذاری کنید که به صورت دائمی در سطح اینترنت در دسترس باشند، لازم است با مفهوم سرور آشنا شوید.

در بین انواع سرورها امروز می‌خواهیم سرور مجازی یا Virtual Private Server که به اختصار vps نامیده می‌شود را بررسی کنیم. VPS یا سرور مجازی بخشی از فضای یک سرور اختصاصی است که توسط شرکت‌های هاستینگ برای استفاده‌های مختلفی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

سرورهای مجازی انواع و کاربردهای بسیاری دارند. در این مطلب قصد داریم توضیح دهیم که وی پی اس یا سرور مجازی چیست و چه مزایایی دارد؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با مفهوم دقیق VPS یا سرور مجازی و کاربردهای آن آشنا شوید.

VPS یا سرور مجازی چیست

VPS یا سرور مجازی چیست؟

پیش از اینکه در مورد مفهوم سرور مجازی صحبت کنیم، بهتر است بدانیم سرور چیست. در واقع سرورها (server)، کامپیوترهای قدرتمندی هستند که همیشه روشن هستند و دسترسی دائمی به اینترنت دارند. اما VPS یا سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی (Virtual Private Server) که به اختصار VPS نامیده می‌شود، در واقع بخشی از فضای یک سرور است. سرورهای مجازی، با استفاده از نرم‌افزارهای مجازی‌ساز یا  virtualization، در یک سرور فیزیکی ایجاد می‌شوند.

آشنایی با نرم‌ افزارهای مجازی‌ سازی

مجازی‌سازها نرم‌افزارهایی هستند که به مدیران سرور کمک می‌کنند بتوانند هر سرور فیزیکی را به چند بخش مجزا تقسیم کنند. درواقع تکنولوژی مجازی‌سازی ایجاد شده است تا مدیران، مدیریت آسان‌تر و بهتری را روی منابع سرورها داشته باشند.

شرکت‌های هاستینگ که ارائه دهنده سرور مجازی نیز هستند، با خریداری یک سرور فیزیکی و نصب نرم‌افزار مجازی‌سازی، فضای سرور را به چند سرور مجازی تقسیم می‌کنند و در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این کار باعث می‌شود افرادی که نیاز به کل منابع سرور ندارند، بتوانند با هزینه کمتر، منابع مورد نیازشان را تحت عنوان یک سرور مجازی تهیه کنند. نرم‌افزارهای مجازی‌سازی به نحوی سرورهای مجازی را ایجاد می‌کنند که هیچ تداخلی بین سرورهای مجازی ایجاد شده روی سرور فیزیکی ایجاد نشود.

چرا سرورهای مجازی مهم هستند؟

منابع اختصاصی:

یکی از مزایای اصلی استفاده از VPS یا سرور مجازی، داشتن منابع اختصاصی می‌باشد. به جای اشتراک گذاری منابع با دیگران (که در هاستینگ مشترک رخ می‌دهد)، شما منابع سخت‌افزاری اختصاصی برای خود دارید. این به شما این امکان را می‌دهد تا درخواست‌های بالا و ترافیک زیاد را مدیریت کرده و از عملکرد بهتری برخوردار شوید.

ایزوله‌ سازی:

سرورهای مجازی به شما ایزوله‌سازی کامل از دیگر کاربران را می‌دهد. این به معنای این است که هیچ تداخلی با سایر سرورها و VPS‌ها ندارید. اگر یک سرور مجازی دچار مشکل شود یا نیاز به راه‌اندازی مجدد داشته باشید، تأثیری بر روی دیگر VPS‌ها نخواهد داشت.

انعطاف‌ پذیری:

سرورهای مجازی از انعطاف بالایی برخوردار هستند. شما می‌توانید به راحتی منابع خود را افزایش یا کاهش دهید تا با نیازهای فعلی وب‌سایت یا برنامه‌های خود همگام شوید. این مورد به شما کمک می‌کند تا هزینه‌های خود را به بهترین شکل مدیریت کنید.

کنترل دستی:

در VPS، شما کنترل کامل بر روی سیستم عامل و تنظیمات سرور خود دارید که به شما این امکان را می‌دهد تا نصب نرم‌افزارها و اسکریپت‌های مورد نیاز خود را انجام دهید و تنظیمات امنیتی را به دلخواه تنظیم کنید.

VPS یا سرور مجازی

6 ویژگی قابل توجه سرور مجازی

سرورهای مجازی ویژگی‌های بسیاری در اختیار کاربران قرار می‌دهند. در ادامه به بررسی 6 مورد از مهم‌ترین این ویژگی‌ها پرداخته‌ایم.

۱.  چهاردیواری اختیاری

منابع سرورهای مجازی به صورت اختصاصی برای هر سرور در نظر گرفته می‌شود. این ویژگی سبب می‌شود مصرف منابع سایر کاربران، در سرعت لود و پردازش سرور شما بی‌تاثیر باشد. بنابراین همواره می‌توانید از تمام منابع در اختیارتان برای پردازش داده‌های مورد نیاز استفاده کنید.

۲. مستقل بودن

همانطور که قبلاً گفتیم، سرورهای مجازی توسط نرم‌افزارهای مخصوص مجازی‌سازی ایجاد می‌شوند. ویژگی مهمی که این نرم‌افزارها دارند این است که سرور مجازی را به نحوی تقسیم می‌کنند که هیچ تداخلی با سایر سرورهای مجازی موجود روی سرور فیزیکی نداشته باشد. مستقل بودن سرورهای مجازی به این معنا است که علاوه بر اختصاصی بودن منابع، سیستم عامل هر سرور و دیسک مورد استفاده و حتی آی پی‌ سرور نیز به صورت مستقل اختصاصی‌سازی شده است. بنابراین هر نفوذ یا حمله‌ای که روی یکی از سرورهای مجازی رخ دهد، تاثیری روی vps شما نخواهد داشت.

۳. سلیقه شخصی‌تان را اعمال کنید

ویژگی مهم دیگری که سرورهای مجازی دارند، سطح دسترسی آن‌ها است. ‌می‌توان گفت در سرور مجازی، بالاترین سطح دسترسی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. دسترسی که در اختیار کاربران vps قرار می‌گیرد بسیار بیشتر از سطح دسترسی کاربران هاست اشتراکی است و به شما این امکان را می‌دهد که در صورت نیاز به ایجاد تنظیمات اختصاصی، بتوانید تنظیمات مورد نظر خود را به راحتی روی سیستم عامل اعمال کنید.

۴. اختصاصی بودن آی پی

ویژگی دیگری که در سرورهای مجازی بسیار مورد اهمیت است، اختصاصی بودن آی پی سرور است. هر سرور مجازی یک آی پی منحصر به فرد برای خود دارد. به عبارت دیگر، ای پی اختصاص داده شده به یک سرور مجازی توسط هیچ کاربر دیگری استفاده نمی‌شود و به صورت اختصاصی در اختیار همان کاربر است.

۵. لینوکس یا ویندوز،‌ انتخاب با شماست

با خرید vps، شما می‌توانید با آزادی کامل، سیستم‌عامل مورد نظر خود را انتخاب و نصب کنید. به عبارت دیگر، با استفاده از VPS یا سرور مجازی می‌توانید هر سیستم عاملی که برای انجام پروژه برای شما مناسب است را نصب کنید. حتی در بسیاری از هاستینگ‌ها این امکان به شما داده می‌شود که هر زمان که نیاز داشتید سیستم عامل سرور خود را تغییر دهید.

۶. قدرت دست شماست، به تعداد دلخواه سایت بسازید

با خرید VPS یا سرور مجازی می‌توانید به اندازه نیاز و البته منابع در دسترس­تان سایت و کنترل‌پنل روی vps راه‌اندازی کنید و آن‌ها را مدیریت کنید. اگر وب‌مستر هستید می‌توانید مانند یک شرکت هاستینگ کوچک عمل کنید و سایت‌های مشتریانتان را روی سرور مجازی خریداری شده توسط خودتان مدیریت و راه‌اندازی کنید.

مزایای سرور مجازی چیست؟

VPS یا سرور مجازی دارای مزایای بسیار زیادی هستند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مزایای سرورهای مجازی اشاره می‌کنیم:

سرعت بالا

سرورهای مجازی، در مقایسه با سرویس‌های هاست اشتراکی دارای منابع بیشتر و سرعت بالاتری هستند. اگر از هاست‌ اشتراکی برای میزبانی وب‌سایت خود استفاده می‌کنید اما منابع بیشتری نیاز دارید، لازم است به سرور مجازی مهاجرت کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که پلنی که انتخاب می‌کنید نیز مهم است. برخی از شرکت‌های هاستینگ سرور مجازی با منابع بسیار محدود ارائه می‌دهند که در این صورت خرید هاست اشتراکی انتخابی هوشمندانه‌تر است.

منابع اختصاصی

VPS یا سرور مجازی دارای منابع اختصاصی است و مصرف سرور مجازی‌های مختلف که روی یک سرور فیزیکی قرار دارند، مستقل از یکدیگر است. استفاده از منابع مستقل، در افزایش سرعت لود و کیفیت سرویس شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.

دسترسی بالا

سرورهای مجازی سطح دسترسی بالاتری نسبت به سرویس‌های هاست اشتراکی دارند. بنابراین اگر نیاز به انجام تنظیمات اختصاصی روی سرویس خود دارید، لازم است از VPS یا سرور مجازی استفاده کنید.

توسعه بیشتر

سرورهای مجازی به دلیل منابع بالاتری که دارند، به شما امکان ارتقا و توسعه بیشتر وب‌سایت‌ها را نیز می‌دهند. اگر نیاز به میزبانی تعداد زیادی وب‌سایت دارید، احتمالاً امکان استفاده از هاست‌های اشتراکی را نخواهید داشت و لازم است سرویس خود را به سرور مجازی ارتقا دهید.

مزایای VPS یا سرور مجازی

معایب VPS یا سرور مجازی چیست؟

برای بسیاری از افراد استفاده از سرور مجازی مزایای بسیار زیادی دارد. اما در عین حال استفاده از این سرویس می‌تواند برای برخی افراد، نامناسب و حتی دردسرآفرین باشد. در ادامه به شما خواهیم گفت که چه کسانی نباید از سرورهای مجازی استفاده کنند.

هزینه بالاتر

سرورهای مجازی نسبت به سرویس‌های هاست اشتراکی دارای هزینه بالاتری هستند. بنابراین اگر امکان میزبانی وب‌سایت­تان روی هاست اشتراکی وجود دارد، استفاده از VPS یا سرور مجازی به شما توصیه نمی‌شود.

نیاز به دانش فنی بالا

سرورهای مجازی عموماً بدون پشتیبانی نرم‌افزاری ارائه می‌شوند. بنابراین لازم است دانش فنی کافی را درخصوص مدیریت vps خود داشته باشید. اگر دانش فنی لازم را ندارید، با چالش‌های زیادی در مدیریت VPS یا سرور مجازی روبه‌رو خواهید شد.

برخی از مواردی که باید به آن‌ها مسلط باشید عبارتند از:

دانش کار با سیستم عامل‌های ویندوز

آشنایی با محیط خط فرمان لینوکس

دانش کار با مدیریت کنترل‌پنل

توانایی تقسیم و مدیریت منابع سرور

امنیت

با خرید سرور مجازی، لازم است برخی تنظیمات نرم‌افزاری امنیت توسط خودتان انجام شود. بنابراین لازم است تا حدودی با موارد امنیتی سرور نیز آشنایی داشته باشید.

بکاپ‌گیری

عموماً هاستینگ‌ ها از اطلاعات سرورهای مجازی بکاپ تهیه نمی‌کنند. بنابراین بکاپ‌گیری دوره‌ای از اطلاعات سرور مجازی بر عهده کاربر خواهد بود.

چگونه سرور مجازی انتخاب کنیم؟

برای انتخاب بهترین سرور مجازی برای نیازهای خود، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

منابع سخت‌افزاری:

اطمینان حاصل کنید که سرور مجازی شما دارای منابع کافی مثل پردازنده، حافظه، و فضای ذخیره‌سازی است.

مکان مرکزداده:

مکان مرکز داده سرور مجازی نیز مهم است. انتخاب مکانی نزدیک به مخاطبان شما می‌تواند سرعت بارگذاری وب‌سایت­تان را بهبود بخشد.

پشتیبانی و امنیت:

اطمینان حاصل کنید که ارائه‌دهنده VPS امکان پشتیبانی 24/7 و امنیت قوی را فراهم می‌کند.

جمع‌بندی

در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم VPS یا سرور مجازی چیست. همچنین در مورد کاربردها و ویژگی‌های آن‌‌ها صحبت کردیم. بعد از خواندن این مقاله می‌توانید نسبت به سرویس‌های سرور مجازی و امکانات آن‌ها شناخت پیدا کنید و تصمیم بگیرید که با توجه به نیازمندی‌هایی که دارید، استفاده از کدام نوع VPS یا سرور مجازی برای شما مفید است.

اگر در مورد سرور مجازی سوال یا مشکلی دارید زیر همین پست می‌توانید کامنت بگذارید، و یا برای خرید سرور مجازی و مشاهده پلن ها به این صفحه مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخ شما را خواهند داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *