آینده رایانش ابری، مزایا و چالش ها

آینده رایانش ابری، مزایا و چالش ها ( بخش اول)

هدف این مقاله ارائه دانش بهتر در مورد آینده رایانش ابری و همچنین پیشنهاد مسیرهای تحقیقاتی مرتبط در این زمینه است که به پژوهشگران حوزه رایانش ابری کمک می کند.  هوشمند تبیان ارائه دهنده سرویس ابریابریس” این مقاله را در بخش های مختلف ارائه می دهد.

رایانش ابری طیف وسیعی از پیکربندی‌های معماری از جمله تعداد پردازنده‌ها، حافظه و گره‌ها را ارائه می‌دهد. رایانش ابری قبلا نحوه ذخیره، پردازش و دسترسی به داده‌ها را تغییر داده است و انتظار می‌رود همچنان تاثیر قابل توجهی بر آینده فناوری اطلاعات داشته باشد.

 رایانش ابری سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا منابع IT خود را به سرعت و به آسانی بدون نیاز به ارتقای سخت‌افزاری پرهزینه، افزایش یا کاهش دهند. این موضوع می تواند به آنها کمک کند تا سریع تر به نیازهای در حال تغییر کسب و کار و شرایط بازار پاسخ دهند. همچنین با انتقال منابع فناوری اطلاعات به فضای ابری، سازمان ها هزینه های زیرساخت فناوری اطلاعات خود را کاهش داده و کارایی عملیاتی خود را افزایش می دهند.

 

آینده رایانش ابری در سازمان‌ها

همچنین رایانش ابری به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد که به جای سرمایه‌گذاری در مجوزهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری گران‌قیمت، فقط برای منابعی که استفاده می‌کنند، پول بپردازند. از طرف دیگر با توجه به اینکه  ارائه دهندگان سرویس های ابری روی اقدامات امنیتی سرمایه گذاری زیادی می کنند،  علاوه بر محافظت از سازمان ها در برابر تهدیدات سایبری، هزینه های بخش امنیت را نیز کاهش می دهند.

رایانش ابری یک پلتفرم مقیاس‌پذیر برای برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین فراهم می‌کند و سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا این فناوری‌ها را آسان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر به کار گیرند. یک کار، یک برنامه کاربردی و ورودی آن می تواند تا 20 برابر بیشتر طول بکشد یا 10 برابر بیشتر از حد مطلوب هزینه داشته باشد، اما سازگاری محصولات ابری منجر به کاهش این آیتم ها شده است.

 

تکامل محاسبات ابری از دوران مین‌فریم‌ها و پایانه‌های گنگ قابل توجه بوده، اما هنوز پیشرفت‌های زیادی در راه است. همانطور که به آینده می نگریم، رهبران فناوری اطلاعات و شرکت هایی که به آنها خدمت می کنند احتمالا با چالش های پیچیده فزاینده ای در سرویس های ابری روبرو شوند. علاوه بر این، رعایت مقررات موجود و همچنین مقررات جدیدی که ممکن است در آینده وضع شوند بسیار مهم خواهد بود.

 رایانش ابری به طور قابل توجهی در نوآوری های تجاری استفاده می شود و به دلیل چابکی و سازگاری آن، فناوری ابری روش های جدیدی را برای کار، عملیات و اجرای یک کسب و کار امکان­پذیر می کند. این سرویس کاربران را قادر می‌سازد تا از هر جایی به فایل‌ها و برنامه‌های ذخیره‌شده در فضای ابری دسترسی داشته باشند و نیاز کاربران به نزدیک بودن همیشه فیزیکی به سخت‌افزار را از بین ببرند.

رایانش ابری اتصال را از هر جایی در دسترس قرار می دهد، زیرا آنها در شبکه ای از رایانه های میزبان که داده ها را از طریق اینترنت حمل می کنند نگهداری می شوند. محاسبات ابری نشان داده است که هم برای مصرف کنندگان و هم برای شرکت ها سودمند است. به طور دقیق تر، ابرها شیوه زندگی ما را تغییر داده اند.

به طور کلی، محاسبات ابری احتمالا نقش مهمی در آینده فناوری اطلاعات ایفا می‌کند و سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا در مواجهه با تغییرات سریع فناوری، چابک‌تر، کارآمدتر و نوآورتر شوند. این امر احتمالا در سال‌های آینده منجر به نوآوری بیشتر در هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی خواهد شد.

 

اکنون، رایانش ابری از یک مفهوم تجاری به یکی از بخش‌های مهم صنعت فناوری اطلاعات که سریع‌ترین رشد را دارد، تبدیل شده است. رایانش ابری مجموعه ای از منابع، سخت افزار، نرم افزار و خدماتی است که از طریق اینترنت یا شبکه ارائه می شود.

 

سرویس های ابری و چالش امنیت

انواع محاسبات ابری و مدل‌های خدماتی برای افزایش بازده سرمایه‌گذاری، سود و رشد مالی سازمان استفاده می‌شود. اما از دیدگاه کاربران، یکی از دغدغه های اساسی، نگرانی راجع به امنیت سرویس ابری است که دقیقا به مسائل امنیتی و حریم خصوصی داده‌ها در ابر مربوط می‌شود. این مشکلات شامل از دست دادن اطلاعات کاربر، نشت داده ها و افشای حریم خصوصی است.

کاربران رایانش ابری بابت این موضوع که داده هایشان از دسترسی غیرقانونی و سواستفاده محافظت می شود، اطمینان دارند. اما نگرانی­ هایی در مورد حفظ حریم خصوصی با توسعه سریع و گسترش «رایانش ابری» در حال حاضر وجود دارد.

برای سیستم‌های باز و برنامه‌های کاربردی اینترنتی، همچنان حفظ حریم خصوصی موضوع مهمی باقی مانده است و پذیرش خدمات رایانش ابری به دلیل مسائل امنیتی دشوار است. این مقاله راجع به چالش ها و راه­حل های کاربران و ارائه دهندگان سرویس های ابری مرتبط با حریم خصوصی و امنیت می باشد و اطلاعاتی در مورد مشکلات و راه­ حل های مربوط به حریم خصوصی و امنیتی در اختیار محققان و کارشناسان امنیتی قرار می دهد.

 

آینده رایانش ابری، مزایا و چالش ها ( بخش دوم )

 

جهت دسترسی به مقاله مرجع ( آینده رایانش ابری ) به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
آینده رایانش ابری: مزایا و چالش ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *